Sundhedsmæssige fordele med infrarød sauna

Bedre hjertesundhed

Takket være den dybe penetrering af infrarøde stråler du får i en infrarød sauna, opstår der en opvarmningseffekt dybt inde i muskelvæv og organer. Dette påvirker både hjertefrekvens og blodcirkulation. Der er undersøgelser, som også viser, at dette har en positiv effekt på konditionen. Infrarøde saunaer har også en meget positiv effekt på forhøjet blodtryk, der er kliniske undersøgelser der understøtter dette. Den infrarøde sauna arbejder i et lavere temperaturvindue end traditionelle saunaer og belaster dermed ikke kroppen i samme grad som en traditionel sauna. Det har endda vist sig, at regelmæssig brug af en infrarød sauna kan være med til at sænke blodtrykket for nogle mennesker og dermed give en øget livskvalitet. I American Journal of the American Medical Association nævnes det, at regelmæssig brug af en infrarød sauna kan sammenlignes med normal træning.

Bedre hjertesundhed

Høj afgiftningseffekt

Hver dag bliver vi påvirket af tusindvis af kemikalier, som vi indtager, f.eks. mad, drikke, luft vi indånder, tøj, møbler, cremer vi selv tager på, rygning osv. Hver for sig behøver stofferne ikke at være så farlige, men summen kan have uforudsete konsekvenser. En infrarød sauna kan være et godt redskab til at afgifte kroppen. Den dybe opvarmning af kroppen fører til en kraftig afgiftning, dette fordi kroppen arbejder hårdt på at holde kernetemperaturen nede. Når kroppen begynder at svede, vil der komme en masse giftstoffer ud. Sveden i en almindelig sauna er målt i forhold til en infrarød sauna.

Sveden fra en normal sauna vil normalt bestå af 97 % vand og 3 % giftstoffer.

I en infrarød sauna er andelen af ​​vand 80-85%, mens resten, der udskilles (15-20%) er fedtopløselige giftstoffer. Dette vil så aflaste nyrer, lever og tarme for afgiftning.

Høj afgiftningseffekt

Øget forbrændings- og træningseffekt

Flere personer har givet os feedback om, at vores infrarøde saunaer kan være meget gavnlige, når du gerne vil tabe dig. Det skyldes at kroppen skal arbejde hårdt for at holde kernetemperaturen nede, det sker ved at hjertet pumper hurtigere og pulsen stiger. Pulsen kan stige til over 120 slag i minuttet, hvilket er en såkaldt fedtforbrændingspuls, hvilket betyder, at stofskiftet automatisk vil stige. Det kræver et vist antal kalorier at producere et gram sved, så kalorieforbrændingen vil stige i takt med, hvor meget du sveder. Ifølge Guyton's Textbook of Medical Physiology tager det 0,586 kalorier at producere et gram sved. Det betyder, at hvis du sveder omkring 500 gram sved, vil du kunne forbrænde omkring 300 kalorier. Det betyder, at du under en 30 minutters infrarød sauna session kan forbrænde op til 600 kcal, med variationer fra person til person.

Eksempel på en person med en kropsvægt på 75 kg:

Sport Kcal
Roning 600
Marathon løb 593
Svømning 300
Løbe 300
Tennis 265
Spadseretur 150
Øget forbrændings- og træningseffekt

Muskler og led

De terapeutiske virkninger af infrarød varme er mange. Dette sker, fordi blodkarrene udvider sig, når det er varmt, og blodgennemstrømningen ind i vævene og kapillærerne bliver stærkere. Øget blodtilførsel øger iltniveauet i områder af kroppen med betændelse eller skader og vil derfor bidrage til smertelindring og hurtigere genoptræning. Det er gavnligt for dem, der kæmper med generelt dårligt blodcirkulation, og især for mennesker med forskellige smertetilstande som gigt, fibromyalgi, rygsmerter, kolde hænder & fødder, gigt osv. Den dybe opvarmning af kroppen reducerer muskelsmerter og forbedrer fælles mobilitet. Det kan også virke smertestillende mod muskelsmerter efter træning. Der er lavet flere undersøgelser om infrarøde saunaer og smertelindring. Blandt andet viste et studie på patienter med leddegigt og Bechterevs en meget god klinisk effekt, hvor både stivhed og smerte forbedredes mærkbart.

Muskler og led

Bedre hudkvalitet

Ved at afgifte kroppen, vil du hurtigt mærke en forbedring af kvaliteten af ​​din hud. Porerne åbner sig, og giftstoffer frigives. Du vil med tiden få smidig og skinnende hud. Det har også vist sig, at regelmæssig saunabrug kan bidrage til øget kollagenproduktion og fastere hud. En undersøgelse med infrarød varme (FIR) viste en signifikant stigning i kollagenproduktion og elastin hos testpersonerne. Alle testpersoner oplevede en 25-50% forbedring i hudens struktur (fastere og mindre ru), og finere rynker blev reduceret. En infrarød sauna har en meget positiv effekt på uren hud, da den renser huden indefra, hvilket mindsker bumser og hudorme. Det er værd at nævne, at da man renser kroppen indefra, kan uren hud midlertidigt blive værre (et par dage), før den bliver bedre. Hvis du er plaget af fedtdepoter som cellulite, kan du også reducere dette ved at bruge en infrarød sauna.

Bedre hudkvalitet

Forbedret immunforsvar

Den dybe opvarmning af kroppen får også immunsystemet til at arbejde. Hypertermi er et velkendt begreb i medicin. Dette er en måde at kunstigt fremkalde feber, som derefter bekæmper infektioner. Et studie har blandt andet vist, hvordan de hvide blodlegemer steg, når de blev udsat for varme med en sauna. Saunaen kan bidrage på lignende måde ved at opvarme kroppen indefra. De langbølgede infrarøde stråler øger blodcirkulationen i lymfekirtlerne og mindsker dermed betændelse og hævelse i kroppen.

Forbedret immunforsvar

Lempelse

Sparmax er markedsleder i Danmark indenfor Infrarøde saunaer, og har dermed stor erfaring fra tilfredse kunder gennem mange år. En session i saunaen kan være en meget behagelig og afslappende oplevelse efter en lang og travl dag. Vores hektiske hverdag gør behovet for afslapning og afstressning vigtigere end nogensinde. At have en halv time for sig selv eller med familie/venner i en lækker varm infrarød sauna er meditation for krop og sjæl.

Lempelse

Artikler og referencer

- Merete har døjet med store smerter, siden hun fik gigt for 14 år siden, og har været på stærk medicin. Den infrarøde sauna var redningen for den 37-årige.
Læs mere på tv2.no.

- Brug af en sauna kan hjælpe dig med at leve længere og sundere. Flere forskningsundersøgelser peger på, at saunabadning giver flere sundhedsmæssige fordele. Læs mere på Ringerikes Blad her.


Klik gerne på flere af nedenstående links og læs mere:

Videoer fra Youtube:
Far Infrared Frequency Demonstration - How Far Infrared Works
Far Infrared Sauna and Cancer - What You Need to Know
Infrared Sauna Therapy Benefits
Dr. Gaberial Cousens Awakening Body - Detoxification
Dr. Joseph Spazziani - Eliminate Toxins Infrared Saunas by LuxSauna
Health Mate far infrared sauna interview with Dr. Connealy
Information on Infrared Saunas by East Coast Saunas
LifeStage Solutions - Infrared Saunas

Bodybuilding.com - Far infrared therapy technology comes of age
Mayo Clinic - What is far-infrared sauna? Does it have health benefits?
Doctor Myhill - Detoxing - Far Infrared Sauna (FIRS)
Bellevue Wellness Center - Heavy Metal and Chemical Detoxification
Lifestyle Laboratory - IR Sauna Benefits

Oprah & Dr. Oz om den infrarøde saunas fordele, klik på billedet.

Vores sauna:
Copyright © 2024 Sparmax. All rights reserved.